Att tänka på vid visning

Skapa en positiv atmosfär

Fastighetsmäklaren har lång erfarenhet av vad man som säljare bör tänka på inför en visning. Mäklarens uppgift är att objektivt beskriva de möjligheter din bostad har.

Vid visningen

Är det fastighetsmäklarens uppgift att ta hand om spekulanterna, deras frågor och funderingar m m. Helst bör du inte vara hemma, annars – håll dig i bakgrunden.

Oanmälda spekulanter

Har du tid och möjlighet, visa gärna bostaden men hänvisa till fastighetsmäklaren, som bokar tid för visning, svarar på frågor om pris, lån, tillträde m.m.

Visa inte en tom bostad

Erfarenheten visar att en tom bostad är svårare att sälja och ger ofta lägre pris. Intrycket blir ödsligt och kallt och hemtrevnaden är borta.

Första intrycket är alltid det viktigaste

Se till att gräsmattan är klippt, rabatterna rensade alternativt att det är skottat och sandat. Tänd utebelysningen under den mörka årstiden – det ger ett inbjudande och välkomnande sken.

Hemmets atmosfär

Ett rent och välstädat hem förstärker intrycket av bostadens standard. Tända lampor i fönster och utanför förhöjer hemtrevnaden och din bostad blir mer attraktiv.

Lugn och ro

När man visar en bostad ska det vara lugn och ro, skapa en skön hematmosfär – stäng av radio, TV och hushållsmaskiner, så att samtal kan föras utan störningar.

Underhåll

Små skavanker sätter ned värdet på din bostad och ger ett allmänt intryck av eftersatt underhåll. Reparera och justera smärre fel, t ex droppande kranar. Dölj aldrig skador med nya tapeter eller färg!

Vind, källare och garderober

Plocka om möjligt undan för att ge ett luftigt och rymligt intryck. Se till att allt är i ordning – det samlade intrycket är det som räknas.

Kök och badrum

Dessa utrymmen ges stor uppmärksamhet, de är dessutom de dyraste att reparera. Det är viktigt att det känns rent och fräscht.

Sovrum

Bäddat, städat, stängda garderober, utvädrat – öppenhet och luftighet i sovrummet gör det tilltalande.

Husdjur

Tänk på att husdjuren helst inte bör vara hemma vid visningen.

Kontoret är öppet:

Måndag - Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 15:00
  

Kontakta oss:

Vallda Säteri
434 92 Vallda
Telefon:  0300 - 25 000
Mobil: 0708 - 25 57 10
Fax: 0300 - 25 579
E-post: gunilla@gunillah.com