Mäklaren

Den förmedlande länken mellan köpare och säljare
Fastighetsmäklaren är den neutrala länken mellan köpare och säljare i en fastighetsaffär och ska som en opartisk person hjälpa både säljare och köpare.
 
Mäklarens arbete börjar när säljaren ger mäklaren i uppdrag att finna en köpare till sin fastighet eller bostadsrätt. Efter bl.a. värdering och kontroller av olika slag, inleds försäljningsarbetet med annonseringar och visningar. När köpare och säljare är överens, upprättar mäklaren alla nödvändiga handlingar för att köpet skall kunna fullföljas. På tillträdesdagen är det mäklaren som är säkerheten för att affären avslutas tillfredsställande för både köpare och säljare.
 
Mäklarens stora kontaktnät betyder inte bara större kunskap, utan också betydligt bättre möjligheter för dig att göra en bra affär. Jurister, ekonomer, byggnadsingenjörer och besiktningsmän är några av dem som mäklaren ställer upp “bakom“ dig.
 
Att anlita en mäklare är en fråga om förtroende för mäklarens kompetens, utbildning och erfarenhet. I grund och botten handlar det ju om att på bästa sätt gardera sig mot problem.
En skicklig mäklare är din säkerhet för en god affär! Läs mer här
 
Att tänka på inför visning
Det är en hel del att hålla koll på. Läs gärna lite mer om några tips här. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Ansvar vid fastighetsköp 
Som köpare har du en skyldighet att noggrant undersöka fastigheten - den så kallade undersökningsplikten. Fel och brister som du skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt gjord besiktning, får inte användas mot säljaren i efterhand. Läs mer här

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.